Se alla
Fredrik Kjellqvist

Fredrik Kjellqvist

-

Kontaktuppgifter

Lite om mig!

Jag halkade in på ett "bananskal" efter att jag fått frågan och på den vägen är det.....
"Vart ska sleva va, om inte i grytan"


Jag är snart 57 år och har så långt jag minns varit engagerad i ideella föreningar och är så fortfarande. Tidigare har det varit inom fotbollen och nu mest inom schacket, där jag varit aktiv i styrelser både på riks, regional och lokal nivå och då nästan alltid som ordförande. Just nu är jag ordförande i Skara Schacksällskap och Västergötlands Schackförbund samt sedan ett halvår tillbaka ordförande i Liberalerna Lidköping. Mitt uppdrag är att leda styrelsen samt sitter som ersättare i Kultur- och fritidsnämnden.

Mitt yrkesliv började inom vården som undersköterska och sedan 10 år på sjukhuset i Lidköping som sjuksköterska. Därefter omskolade jag mig till lärare och har arbetat som detta 20 år nu och för tillfället i Vara på Parkskolan. Jag har hela tiden som lärare arbetat i mindre undervisningsgrupper, med NPF elever, och trivs bra med detta fortfarande även om det ibland är ett tufft klimat och väldigt tålamodskrävande. Det är då tillfredsställande att engagera sig i ett parti som sätter skolan först och vill satsa stort på dessa elever som ibland har en tuff och krokig väg under skolåren.

Jag har vuxit upp i en stor familj och vi är fem syskon där jag är äldst. Min uppväxt var i Skara och där jag fortfarande har mycket kontakt med staden genom mitt engagemang i schackklubben. Bor gör jag sedan många år tillbaka i Lidköping och trivs jättebra i denna otroligt fint belägna stad med vattnet inpå knuten vart man än är i stort sett.

Min ambition med det politiska är att kunna bidra till att utveckla kommunen genom att ta tillvara på vårt fina läge utmed Vänerns strand. Jag brinner för skolfrågorna och då främst för de elever som behöver lite extra stöd under sin skolgång, vilken jag har stor erfarenhet från. Jag vill även vara med och påverka Kultur- och föreningslivet genom att stötta detta på bästa sätt i en kommun som har ett aktivt sådant, men mycket finns att göra så alla får möjlighet att på bästa sätt utöva detta. Framförallt hoppas jag på ett annat styre i vår kommun och där Liberalerna får mer inflytande, men detta även på riks- och regionnivå. Detta kan bara Valresultatet avgöra vilket jag hoppas går Liberalernas väg!!

Kontaktuppgifter

070-5378996 ...